Anti-israeliska demonstrationer var våldsbejakande och bröt mot covidlagen

Observera bilden ej från demonstrationerna i Stockholm och Göteborg

Den senaste tidens oroligheter i Gaza och Jerusalem mellan Israel och våldsbejakande grupperingar på den palestinska sidan har nu även kommit till Sverige.

Oroligheterna i Jerusalem har att göra med att palestinska ockupanter vägrat flytta från bostäder i Jerusalem som de bosatt sig i illegalt. När de skulle vräkas uppstod oroligheterna. Bostäderna tillhör judiska flyktingar som tvingats fly från Jerusalem under arabländernas krig mot Israel då den moderna staten Israel hade utropats självständig. På den israeliska sidan har 6 civila dödats i raketangrepp från Gaza som utförts av terrororganisationerna Hamas och Islamiska Jihad.

I veckan var det demonstrationer på Strandvägen i Stockholm nära den israeliska ambassaden och i centrala Göteborg. Även demonstrationer i Malmö och Borås ska ha ägt rum. I Stockholm samlades hundratals demonstranter på tisdagen med palestinska och syriska flaggor och samtidigt ägde en minst lika stor demonstration rum även rum i Göteborg. Endast ett fåtal bar munskydd och det skreks högljudda ramsor. Inga av demonstrationerna var tillståndsgivna och innefattade fler än 8 personer, vilket är ett brott mot pandemilagen som säger att endast 8 personer får samlas och demonstrera, även utomhus.

Polisen befann sig på plats både i Stockholm och i Göteborg men demonstranterna hörsammade inte polisens försök att bryta upp demonstrationerna. Inga ingripanden eller frihetsberövande gjordes av polisen. Polisens agerade alltså inte på samma sätt som mot de demonstrationer som anti-restriktionsrörelsen Frihet Sverige legat bakom i Stockholm där flera demonstranter omhändertogs och fördes iväg från demonstrationerna.

Den anti-israeliska demonstrationen i Stockholm samlade en mängd unga arga män som skrek våldsbejakande och antisemitiska ramsor på arabiska ute på Strandvägen medan polisen bara stod och passivt tittade på.

Demonstranterna skrek också ramsor på arabiska som ”operation [terrordåd] åh Fidayeh [terrorister som offrar sig i terrordåd och krig mot Israel] och gormade att ”svaret” mot Israel är Al-Qassam-brigaderna (Hamas väpnade gren) och Al-Quds Brigaderna ( Islamiska Jihads militära gren), vilka är terrorklassade. Sedan skrek de ”Kabeer, åh muslim kabeer, spräng/explodera sionistens huvud”. Kabeer är ett ord som betyder ungefär en uppmaning att säga ”Allahu Akbar”.

Även den våldsbejakande antisemitiska ramsan ”Khaybar Khaybar ya yahud” hördes bland demonstranterna. Men denna ramsa tystades snabbt ner av majoriteten av demonstranterna som vet att det kan skada palestinaaktivisters ”sak” om det kommer ut att ännu en demonstration mot Israel och för Palestina skulle visa sig vara antisemitisk.

På demonstrationen i Stockholm deltog bland annat Samidoun-rörelsen som är associerad med den palestinska terrorklassade organisationen PFLP. Samidouns flaggor syntes nämligen på demonstrationen. Rörelsen är revolutionärt socialistisk och fungerar som lobbyorganisation som för fram PFLP:s ideologi och agenda. PFLP:s flaggemblem förekommer flitigt på Samidouns aktiviteter. Samidounrörelsens centrala verksamhet går ut på att övertyga västerländska (vänster)politiker att kräva palestinska terroristers frigivning från israeliska fängelser.

Denna blogg tar avstånd från antisemitism, muslimfobi och våldsbejakande extremism. Om antisemitiska, rasistiska eller våldsbejakande uttalanden skulle återges här görs detta enbart i journalistiskt syfte för att sprida kunskap om svenskt bistånd och antisemitism och våldsbejakande extremism i Sverige och internationellt.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.