Antisemitisk demonstration i Trollhättan: ”Skjut kulor och se till att de träffar”

I Trollhättan samlades i söndags ett hundratal demonstranter som skrek antisemitiska och våldsbejakande slagord på arabiska. Polisen stod och bara såg på.

I Stockholm skreks de antisemitiska arabiska slagorden ”Khaybar , Khaybar ya yahud, jaysh Muhammad saufa ya’ud” under tisdagen tidigare i förra veckan då ett anti-israeliskt demonstrationståg av hundratals arga demonstranter samlades ute på Strandvägen i Stockholm, nära den israeliska ambassaden. Slagorden betyder översatt Khaybar, Khaybar, åh judar [proftenten] Muhammeds armé ska återvända, och syftar på en blodig massaker och krig mot judar när det judiska samhället Khaybar i Arabien intogs av islams profet Muhammed.

Slagorden bedöms vara av antisemitisk karaktär och är ökända från tidigare våldsbejakande antisemitiska demonstrationer i Stockholm och övriga platser i Sverige. Därför kunde man höra att majoriteten av demonstranterna tystade ner dessa slagord när de yttrades under demonstrationen i Stockholm under tisdagen.

Men i Trollhättan skanderades samma antisemitiska slagord över hela centrum, både i demonstrationståget och när de stod och höll tal på Drottningtorget utan att arrangörerna Palestinska kulturföreningen i Trollhättan och Palestinska Yadan Byad Kulturförening eller polisen ingrep. Istället verkade det som att det var föreningarna som skrek ut dessa ord. De skrek även att de var Hamas barn, vilket indikerar att de stödjer terrororganisationen Hamas.

Demonstranterna ropade slagord på arabiska om att skjuta mot den israeliska staden Tel Aviv, ”spränga sionistens huvud” och ”skjuta kulor och se till att de träffar”. De skrek även om att delta i martyrskap i Jerusalem och offra sitt blod på Jerusalems gator.

Demonstrationen var återigen ett brott mot covidlagen som säger att endast 8 personer får samlas för att manifestera och demonstrera. Längst fram i demonstrationståget gick två barn med en skylt där det stod ”stoppa kriget”.

Denna blogg tar avstånd från antisemitism, muslimhat och våldsbejakande extremism. Om antisemitiska, rasistiska eller våldsbejakande uttalanden skulle återges här görs detta enbart i journalistiskt syfte för att sprida kunskap om svenskt bistånd och antisemitism och våldsbejakande extremism i Sverige och internationellt.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.