Regeringen Löfven ger miljontals kronor till ökad testkapacitet i Gaza som redan testar alla hemkommande

Sverige bidrar genom FN med 500 000 US dollar till ökad COVID-19 testkapacitet, utökat antal sjuksängar; utökat antal IVA-platser med respiratorer, utbildning för intensivvård, mer skyddsutrustning….i Sverige? Nej i Gaza och på Västbanken. Här hemma dras samtidigt IVA-platserna in. Biståndspartners som får del av biståndet kopplas dessutom till terroraktiviteter enligt ny rapport från organisationen NGO-monitor.

Det här är intressant. Här ger alltså Sverige hundratusentals US dollar (motsvarande 4 703 092,30 SEK) till Gaza och Palestinska myndigheten i bistånd för att bekämpa den pandemiska sjukdomen COVID-19 medan det är hemma i Sverige som de stora bristerna i vården finns, det är här hemma vården är ansträngd. Gaza och Palestinska myndigheten har hittills fått 448 fall av COVID-19, enbart 3 insjuknade har dött.

Detta ska ställas mot Sverige där runt 4400 invånare dött och hundratusentals kan vara smittade, vi vet dock inte hur många, det kan vara ett stort mörkertal här. Den Hamasstyrda kustremsan som utgör Gaza har knappt fått in någon coronasmitta och samtliga smittade som upptäcks sätts i karantän i 14 dagar när de kommer in i Gaza. Och alla palestinska araber på Västbanken som arbetat i Israel (30 000) har testats nyligen. Inga av dessa har testats positivt för COVID-19.

Gazabor som blivit smittade ska alltså få möjlighet till läkarvård på sjukhus och utökad testkapacitet medan våra egna gamla och unga insjuknade medborgare ligger på ett hem för gamla eller i sina bostäder och kipar efter andan. Det är i Sverige testkapaciteten och sjukvården brister och dödstalen är högst i världen i relation till invånarantalet.

Det är Sverige som vägrar följa WHO:s rekommendationer, inte den Palestinska myndigheten och terrororganisationen Hamas. De palestinska myndigheterna som testar alla sina medborgare vid hemkomst och som har betydligt färre döda ska alltså få bistånd för att bekämpa COVID-19 av Sverige, det land som inte ens testar all samhällsviktig personal eller alla medborgare med symptom. Det är inte rimligt att Sverige i denna situation ska ge andra bistånd när vi lider och pinas i vårt eget folks nöd.

Inte heller är det rimligt och rätt att svenskt bistånd för att stoppa COVID-19 går till organisationer som glorifierar terror och har kopplingar till terroraktiviteter och terrororganisationer, framförallt den ännu aktiva terrorgruppen PFLP. Att det dock är så framkommer av den israeliska organisationen NGO-monitors research.

Detta är sjukt! Här bör vi inte vara nådiga i att utkräva ansvar från utrikesminister Ann Linde, biståndsminister Peter Eriksson och statsminister Stefan Löfven.

Nämnas bör också att Sverige ger här mest bistånd i Norden till detta COVID-19 bistånd.Faktum är att FN borde ge oss, svenskar (ej regeringen) bistånd, vi är riktiga offer för en oansvarig politik där vi inte får möjlighet att testa oss så som vi bör få testas. Världen är skev! Eller kanske bara Sverige.

Tobias Petersson

Tankesmedjan Perspektiv på Israel

5 tankar på “Regeringen Löfven ger miljontals kronor till ökad testkapacitet i Gaza som redan testar alla hemkommande

  1. En bra artikel som ligger i paritet med vad regeringen gör i vad som helst som händer i
    Sverige. Här gäller inte , Sweden first , här
    Är det mycket viktigare att skryta med bidrag
    till detta . Vi betalar även Somalias skuld till IMF på 21 miljoner istället för utrustning till
    äldreboenden i Coronatider . SIDA betalar
    54 miljarder per år i stöd till länder som inte behöver redovisa vad bidraget använts till .

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.