”Palestinas” premiärminister talade om löner till terrorister i riksdagen

I förra veckan gjorde ”Palestinas” kontroversielle premiärminister Dr. Mohammad Shtayyeh ett par dagars besök i Stockholm. Vid sin ankomst möttes han upp av statsminister Stefan Löfven. De båda ledarna talade om Sveriges generösa och till synes villkorslösa ekonomiska stöd till Palestina. Ett möte med utrikesminister Ann Linde ägde också rum. Inga av dessa möten är inskrivna i respektive ministers officiella kalendarium.

Premiärminister Shtayyeh vars palestinska myndighet är involverad i konflikt med Israel har under sin tid vid makten fällt flera kontroversiella uttalanden. Bland annat har han sagt att  ”militära handlingar sår frön och politiska åtgärder skördar ”.

Shtayyeh har berömt terrorister som Abu Jihad som orkestrerade mordet på minst 125 israeler och Abu Iyad som planerade mordet på de 11 israeliska atleterna vid OS i München 1972 och han har uttalat att palestinierna har en ”skyldighet” att ”motsätta sig ockupationen med alla möjliga medel” – en palestinsk eufemism som inkluderar användning av våld och terror mot Israel.

Shtayyeh har även sagt att ”Fatah-rörelsen motsätter sig att göra terroranklagelser  mot palestinier i någon som helst  form,” och har därmed motsatt sig terroranklagelser mot den av EU terrorklassade palestinska organisationen Hamas som de facto styr Gaza.

I förra veckan mellan den 14 -16 november besökte Shtayyeh Sveriges statsminister, utrikesminister och talman samt utrikesutskottet.

– Vårt besök till Sverige var en utmärkt besök, och det resulterade i ett möte i parlamentet med talmannen och talespersoner för olika parlamentariska grupper. Vi svarade på många frågor, oavsett om det handlade om lönerna till krigsfångarna [terroristerna] och martyrernas [terroristernas] familjer och så vidare ”, säger Shtayyeh i en intervju med den palestinska regimens egen tv-kanal Palestine TV.

Shtayyehs besök sammanföll även med ett möte med vänsterorganisationen Progressive Alliance som Socialdemokraterna är med i. Inför de församlade vänsterpolitikerna och en debattpanel bestående av bland andra utrikesminister Ann Linde försökte den palestinske politikern lära Socialdemokraterna att dansa efter Palestinska myndighetens pipa:

– Jag tror vi måste vara uppriktiga och ärliga med varandra. Vi ska inte vara hycklande. För om vi fortsätter att behandla ockuperade och ockupanter på lika villkor så är det inte rättvist. Vilket uttalande vi än gör så måste vi ha ett balanserat uttalande, det är inte rättvist. Det finns någon som borde hållas ansvarig för vad de än gör och jag tycker det är dags att vi pekar finger mot de som missbrukar internationell rätt, missbrukar mänskliga rättigheter, missbrukar, missbrukar, missbrukar.

Det är uppenbart att Shtayyehs ”vi” var ett ”ni” riktat mot Ann Linde och Sveriges försiktiga och ”balanserade” utrikespolitika uttalanden som brukar vara återhållsamma och balanserade i det att regeringens uttalanden sällan pekar ut specifika länder eller aktörer utan i allmänhet brukar tala om att mana till ” återhållsamhet” eller är vaga fördömanden av bägge parter i Mellanösternkonflikten. Och förstås är det Israel som Shtayyeh vill Sverige ska peka finger mot och inte mot hans egen korrupta myndighet som betalar terrorister löner och lär palestinska barn jihadism och antisemitism, i de palestinska skolorna.

Under mötet med Löfven talade den palestinske premiärministern även om Sveriges årliga stöd till Palestina på 30 miljoner US dollar.

Mötena med ”Palestinas” premiärminister går inte att hitta i regeringens officiella kalendarium.

2 tankar på “”Palestinas” premiärminister talade om löner till terrorister i riksdagen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.